Strömmingsburgare

4

Du behöver

  • 500 g strömmingsfilé
  • 2 msk dijonsenap
  • ströbröd
  • 0,5 st gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 st rödlökar
  • 0,25 st vitkålshuvud
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk riven pepparrot
  • salt, vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 skivor formbröd

Gör så här

  1. Klipp bort ryggfenan och skölj strömmingen. Lägg filéerna i en skål och blanda med senapen. Vänd dem i ströbrödet.
  2. Skiva gurkan längs med och salta över skivorna. Skala och skiva rödlöken tunt. Strimla vitkålen och blanda den med crème fraiche och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek strömmingen i matfettet i en stekpanna tills den är gyllenbrun och knaprig, ca 2 min på båda sidor.
  4. Stek brödskivorna gyllenbruna. Lägg ihop burgaren med bröd, strömming, gurka, rödlök och vitkålssallad. Servera med en sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept