Sesamstekt gösfilé med äppel- och curryyoghurt

15 november 2007
4

Du behöver

  • 500 g gösfilé
  • salt
  • 3 msk sesamfrö
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 0,5 msk smör
  • 0,5 msk olja

Äppelyoghurt:

  • 2 st äpplen
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk curry
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Salta på fisken. Blanda vetemjöl och sesamfrö. Doppa fisken i det uppvispade ägget och vänd den därefter i mjölblandningen. Stek gösen i smöret och oljan, ca 3 min/sida.
  2. Äppelyoghurt: Skölj, skala och strimla äpplena grovt. Blanda äppelstrimlorna med matlagningsyoghurt och curry. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Servera gösen tillsammans med äppelyoghurten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept