Potatisbräserad gösfilé med ansjovis

4

Du behöver

  • 600 g gösfilé
  • 8 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 1 msk solrosolja
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2 st kokta ägg
  • 1 knippa dill
  • 1 st liten burk (125 g) ansjovisfiléer

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis och lök. Fräs dem i olja så tar de lite färg. Späd med buljongen och låt sjuda i 10 min.
  2. Putsa gösfiléerna och lägg ner dem i potatiskoket. Salta och peppra. Sjud försiktigt i 3 min under lock.
  3. Skala och hacka äggen. Hacka dillen. Lägg ansjovis, ägg och dill på fisken. Servera från kastrullen omedelbart.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept