Palsternacka med räkor och tomatsalsa

4

Du behöver

  • 4 små palsternackor
  • 400 g räkor stora frysta
  • Tomatsalsa:
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • timjan
  • 1 tsk tomatpuré
  • 4 tomat
  • 1 chili
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 4 bitar rostad inlagd paprika, på burk
  • 1 dl svarta kärnfria oliver
  • sallad, t ex romansallad
  • salt
  • 1 tsk socker

Gör så här

  1. Koka palsternackan. Ta upp när klara och låt vila.
  2. Hacka vitlök och chili. Skär ned gul lök och tomat.
  3. Rosta vitlöken på hög värme i en panna med lite olivolja. Fortsätt med den gula löken i pannan. Repa ned färsk timjan i pannan. Låt fräsa lite.
  4. Häll i tomaten, chili och grönsaksbuljong. Låt småputtra.
  5. Smaksätt med salt och lite socker.
  6. Pilla räkorna (tips: om ni har frysta räkor, tina dem i kylen).
  7. Mixa tomatsalsan grovt, gärna med stavmixer. Tillsätt en aning olivolja. Smaka av med salt.
  8. Skär de kokta palsternackorna i 1/2 cm tjocka skivor på längden.
  9. Blanda ihop en sallad med rostad paprika, oliver och romansallad. Droppa på lite olivolja.
  10. Servera palsternackorna ljumna med sallad och räkor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept