Norrskengravad röding

4

Du behöver

  • 400 g rödingar, rensas och filéas
  • 2 msk socker
  • 1 msk salt
  • generöst med vitpeppar
  • 8 st mandelpotatisar, skalas och klyftas
  • 12 st körsbärstomater, halveras
  • 1,5 dl vitt vin
  • 50 g smör + att steka i
  • 2 msk forellrom
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Snabbgrava rödingfiléerna i socker, salt och vitpeppar ca 10 min. Halstra dem på bägge sidor i 30 sek och låt dem gå efter i 250° ugn med skinnsidan ner i 3 min.
  2. Råstek potatisklyftorna i smör på låg temperatur i 7 - 8 min, salta och peppra. Vänd ner tomaterna på slutet så de bara blir varma.
  3. Smörsås: Koka upp vinet i en kastrull och reducera till hälften. Montera ner 50 g smör. Tillsätt mot slutet forellrom, gräslök och dill. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Uppläggning: Fördela rödingfiléer och potatisblandning på portionstallrikar och skeda smörsåsen runt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept