Medelhavsströmming med grönsaksvinägrett

4

Du behöver

  • 500 g strömmingsfilé
  • vetemjöl till panering
  • olivolja till stekning
  • salt, vitpeppar
  • 1 kruka färsk körvel
  • Vinägrett:
  • 2 st citroner
  • 1 dl olivolja
  • 1 st röd tomat
  • 1 st gul tomat
  • 1 st äpple, gärna Åkerö
  • 2 msk kapris
  • 0,25 stånd fänkål
  • 1 st gul lök
  • salt, vitpeppar

Gör så här

  1. Vinägrett: Riv skalet på en av citronerna och pressa saften. Filéa den andra citronen i vackra klyftor.
  2. Skålla tomaterna, skär dem i klyftor och tag bort kärnhusen. Skala äpplet och skär det i lite större tärningar. Blanda citronsaften, skalet och hälften av olivoljan till en grönsaksvinägrett. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt tomater, äpple, citronfiléer och kapris. Låt stå och dra en stund.
  3. Fintärna fänkål och lök. Låt tärningarna bli mjuka i lite olivolja. Tillsätt grönsaksvinägretten. Rör om och dra pannan åt sidan.
  4. Strömming: Vik strömmingsfiléerna på längden och panera dem i vetemjöl.
  5. Stek strömmingarna i olivolja tills de blir knapriga, ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  6. Slå grönsaksvinägretten över. Garnera med körvelvippor och servera direkt ur pannan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept