Ljustrad Ljusterögös

4

Du behöver

  • 400 g gösfiléer
  • 4 st mandelpotatisar, skalas och klyftas
  • 3 st svartrötter
  • 6 st salladslökar
  • 2 st tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 dl fiskfond
  • 2 dl matolja
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär salladslökarna i fina sneda bitar, spar resten till såsen. Gröp ur tomaterna, spar kärnhusen till såsen, och strimla tomatköttet. Skala och skär svartrötterna i fina sneda skivor, spar resten till såsen.
  2. Fritera svartrötterna i matolja. Tag upp och låt rinna av, salta. Koka potatisklyftorna och låt salladslökarna gå med mot slutet. Häll av vattnet och vänd ner tomaterna.
  3. Skär gösfiléerna i sneda fina bitar och koka i lättsaltat vatten några min.
  4. Sås: Koka upp 1 dl vatten med vinet och resterna av lök, tomater och svartrötter samt buljongtärningen. Låt det hela koka i 7 - 8 min och tillsätt grädden mot slutet. Mixa och späd med fiskfond. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Uppläggning: Arrangera gösfiléerna i sopptallrikar tillsammans med grönsaksblandningen. Häll såsen runt och toppa med de friterade svartrötterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept