Lax i tunna med äppelbuljong

4

Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • 2 msk olja
  • 0,5 st purjolök
  • 1 st morot
  • 2 st äpplen
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 4 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl cider
  • salt
  • kajennpeppar
  • 0,5 kruka gräslök

Gör så här

  1. Skär laxen i 3 mm tjocka skivor. Pensla 4 djupa värmetåliga tallrikar med olja. Fördela laxskivorna jämnt på tallrikarna.
  2. Skölj och ansa purjolöken och skala moroten. Skär dem i strimlor. Kärna ur och tärna äpplena. Fräs grönsakerna och äppletärningarna i olja i en stekpanna. Tillsätt curry, vatten, buljongtärning och cider. Låt koka ihop 5 minuter och smaksätt med salt och kajennpeppar.
  3. Tillaga fisken i ugnen i 100°C, 6-8 minuter. Häll den heta äpplebuljongen i tallrikarna. Strö över hackad gräslök. Servera med ett bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept