Kyckling Satay med kål och baconcrème

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 msk solrosolja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk soja
  • 400 g blandade kålsorter (t ex savoykål, spetskål, brysselkål)
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 Paket bacon (140 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilé på längden i tre bitar. Blanda solrosolja, curry och soja. Lägg i kycklingen och marinera i ca 1 tim.
  2. Skölj och dela kålen i mindre bitar. Skala och skiva löken. Koka kål och lök i lättsaltat vatten ca 10 min.
  3. Stek kycklingbitarna i grillpanna.
  4. Strimla och knaperstek baconet i stekpanna. Häll bort fettet. Blanda bacon och crème fraiche. Smaksätt med svartpeppar. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept