Janssoncrêpes med sveciagrädde

Janssoncrêpes med sveciagrädde
Foto: Björn Tesch

Spännande blandninga av pannkaka och Janssons frestelse. En helt ny variant att bjuda på och imponera med.

19 december 2011
4

Du behöver

Crêpes

  • 1,5 dl vetemjöl, gärna dinkel
  • 3 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 2 krm salt
  • 2 msk smält smör

Fyllning

  • 8 st fasta potatisar, gärna Asterix, tunt skivade
  • 1 st gul lök, hackad
  • smör
  • 1 burk ansjovis + spad
  • 2 st hårdkokta, hackade ägg
  • salt

Till gratinering

  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 dl riven svecia eller annan lagrad ost

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl och mjölk till en jämn smet. Vispa i ett ägg i taget, tillsätt salt. Låt gärna smeten dra i en timme innan smöret blandas i.
  2. Stek tunna crêpes i en liten stekpanna. Ha en klick smör i pannan till första crepen. Låt dem svalna.
  3. Stek potatisen mjuk tillsammans med löken i smör. Lägg allt i en bunke och vänd ihop med hela ansjovisfiléer, ansjovisspadet, ägg och lite salt.
  4. Fördela fyllningen på crêpesen och rulla ihop, kanterna behöver inte vikas in. Lägg dem i en smord form eller panna. Rör ihop grädde och ost, häll över. Gratinera mitt i ugnen i 10 minuter på 250 grader.
  5. Om du vill kan du spara lite potatis och garnera med innan du sätter fram anrättningen på bordet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept