Halstrad torskfilé med citroncrème och olivpotatis

4

Du behöver

  • 4 bitar grov torskfilé med skinn à 150 g
  • 8 st potatisar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st morot
  • 1 st selleristjälk
  • 5 dl vatten
  • 0,5 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk olivolja
  • Citroncrème:
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 dl olivolja
  • rivet skal av 0.5 citron
  • salt

Till servering:

  • Svarta oliver, gärna Calamata

Gör så här

  1. Skär potatisen i skivor. Skala och skiva vitlöken. Skär morot och selleri i små tärningar. Lägg allt i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt koka ett par min. Dra det sedan åt sidan och häll i olivoljan.
  2. Blanda yoghurt, olivolja och citronskal till citroncrèmen. Smaka av med salt och ställ åt sidan.
  3. Pensla torskfiléerna med olivolja. Lägg dem i en stekpanna med skinnsidan ner. Halstra i ca 3 min. Vänd och halstra i ca 3 min till.
  4. Lägg upp torsken med potatis, oliver och buljong. Servera med citroncrèmen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept