Halstrad sik med gurk- och citronsallad

4

Du behöver

  • 600 g sikfilé
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 2 tsk vitpepparkorn

Gurk- och citronsallad:

  • 1 st gurka
  • 1 st citron, saften och skalet
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 knippe dill
  • 1 tsk dijonsenap
  • nykokt mandelpotatis till servering

Gör så här

  1. Lägg fisken på ett fat. Strö över salt, socker och grovkrossad vitpeppar. Låt fisken ligga i ca 1 tim, så att den blir lätt gravad.
  2. Gurk- och citronsallad: Skölj, skala och skär gurkan i bitar. Värm gurkan i olja med citronsaft och citronskal. Salta och vitpeppra. Smaksätt med dill och dijonsenap.
  3. Halstra siken i en torr panna på hög värme så att den blir gyllenbrun och krispig, ca 3 min på var sida.
  4. Servera siken med gurk- och citronsallad och kokt mandelpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept