Halstrad lax med mangosalsa

Halstrad lax med mangosalsa
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g lax
  • 2 st mangofrukter
  • 1 st chilifrukt
  • 1 st limefrukt
  • 4 st salladslökar
  • 2 st tomater
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 msk socker

Cashew med ananas

  • 1 st ananas
  • 50 g ingefära
  • 100 g cashewnötter
  • 3 st citrongräs

Gör så här

  1. Halstrad lax med mangosalsa: Finhacka koriandern och salladslöken. Kärna ur chilin och finhacka den. Skär tomaterna i klyftor, ta bort kärnhuset och tärna den.
  2. Finriv skalet från en lime över salsan och pressa i limejuicen. Häll i sockret. Rör salsan så sockret löser sig.
  3. Skär mangon i tärningar och tillsätt den till salsan.
  4. Stek/halstra laxen i panna - ca 3 min på varje sidan. Lägg upp laxen och servera tillsammans med salsan.
  5. Cashew med ananas: Skala ananasen, dela den och skär bort den hårda stocken. Skär den sedan i grova tärningar. Skala ingefäran och grovhacka den. Krossa citrongräset och finhacka det noga. Varm panna och med lite olja i. I med cashewnötterna, citrongräset, ingefäran och ananasen. 5. Låt den puttra i pannan en stund. Låt allt svalna och servera, gärna till en grillad kycklingfilé.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept