Halstrad lax med asiatisk sallad

4

Du behöver

  • 500 g benfri laxfilé
  • 1 pkt äggnudlar (250 g)
  • 1 st morot
  • 1 huvud paksoi eller kinakål
  • 4 st knipplökar
  • 8 st champinjoner
  • 1 st mango
  • 1 st lime
  • 1 bit ingefära
  • 0,5 st chilifrukt, serrano
  • 1 msk sesamolja
  • salt
  • soja

Gör så här

  1. Skär laxen i 4 lika stora bitar. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning. Skölj och strimla grönsakerna och svampen. Skala mangon och skär loss köttet från stenen. Skär mangon i bitar.
  2. Fräs grönsakerna i olja i en stekpanna. Tillsätt rivet skal från lime, finhackad ingefära, finhackad chilifrukt och mangobitarna. Blanda ner nudlarna och låt allt bli varmt.
  3. Stek laxen i olja i en stekpanna ca 3 min/sida. Salta.
  4. Servera den halstrade laxen med nudelsalladen och ringla lite soja över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept