Grillad senapsmarinerad hälleflundra

4

Du behöver

  • 4 st tournedosstora bitar av hälleflundra (ca 170 g/st)
  • 0,5 kg färska blåmusslor (med skal)
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk rapsolja
  • 200 g färsk spagetti
  • 0,5 st gurka
  • 0,5 st zucchini
  • 80 g skalade räkor, havskräftor, hummer och pilgrimsmusslor efter tillgång och ekonomi
  • 1 knippa dill
  • 1 msk riven pepparrot
  • 50 g smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Putsa och borsta musslorna noga. Skiva schalottenlöken fint och koka upp den med det vita vinet. Tillsätt musslorna, sätt på ett lock och låt allt koka i tre minuter tills musslorna öppnat sig. Plocka loss musslorna från skalen när de svalnat och spara buljongen till senare.
  2. Sätt ugnen på 150°. Ta fram fisken, blanda dijonsenap med olja och gnid in fisken. Grilla ett vackert mönster på båda sidorna av hälleflundran och stek den sedan färdigt i ugnen. Det tar ca 5 minuter.
  3. Koka spagettin enligt anvisningarna och lägg ner den i musselbuljongen.
  4. Finstrimla gurka och zucchini, grovhacka dill och blanda ner skaldjur och grönsaker i spagettin. Värm och smaksätt ped pepparrot, dill, salt och vitpeppar. Blanda sedan ner smöret.
  5. Lägg upp spagettiblandningen på tallrikar och lägg hälleflundran ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept