Grillad röding med mandelpotatissallad

30 min
4
Grillad röding med mandelpotatissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Köket

En rätt med underbara nordiska smaker.

4 juli 2008
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 400 g rödingfilé
  • 8 st kokta mandelpotatisar
  • 50 g löjrom
  • 1 st rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • 1 dl solrosolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk grov dijonsenap
  • salt
  • vitpeppar
  • strösocker

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnen och låt svalna något.
  2. Strö ett tunnt lager av salt, socker och peppar över rödingen och låt den ligga och dra några minuter.
  3. Hetta upp en grillpanna och grilla rödingen tills den blir gyllenbrun och får ett vackert mönster. Fisken är färdig när köttet är ogenomskinligt och släpper lätt ifrån benet.
  4. Skiva mandelpotatis och rödlök och blanda med olja, citronsaft och finhackad gräslök.
  5. Lägg upp potatissalladen och garnera med dill och löjrom. Lägg rödningen på salladen.
  6. Mixa dill, senap och olja till en slät sås och ringla den över salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept