Grillad lax med sockerärtssallad

20 min
4
Grillad lax med sockerärtssallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Lax som först gravas och sen grillas, serveras här tillsammans med en krispig, ljummen sockerärtsallad. Mums!

4 juni 2009
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 150 g lax per person (gravas i salt, socker, vitpeppar och olja)
  • 1,5 dl gröna ärtor
  • 1 ask sockerärtsskott
  • 0,5 tråg sockerärtor
  • 1 knippe dill
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st citron
  • 2 msk mandel eller hasselnötsolja
  • 0,5 msk fransk senap
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Blanda samman salt och socker och gnid in det i laxens bägge sidor.
  2. Stryk på olja och tillsätt lite nymald vitpeppar. Låt vila medan du förbereder sockerärtssalladen.
  3. Skär sockerärtorna på längden och skiva schalottenlöken.
  4. Fräs löken på låg värme med olivolja och tillsätt sedan sockerärtor, gröna ärtor och sockerärtsskott. Smaksätt med salt, peppar, senap och mandel- eller hasselnötsolja. Toppa med lite dill.
  5. Grilla laxen 2-3 minuter på varje sida och servera med en aning rå kärna.
  6. Servera den grillade laxen tillsammans med sockerärtssalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept