Gös med smör- och citronbrässerad potatis

20 min
4
Gös med smör- och citronbrässerad potatis
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Det här är en snabb fiskrätt med en varm sallad på smör- och citronbrässerad potatis, tomat och lök.

Gösens kött är fast, magert och välsmakande. Passar lika bra att grilla som att ugnssteka eller koka.

19 mars 2009
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 4 st gösfiléer utan skinn
  • 3 st tomater, blandade sorter
  • 2 st salladslökar
  • 4 st potatisar
  • 0,5 st citron, saften
  • 30 g smör
  • 0,5 dl gröna oliver
  • 1 msk kapris
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • gourmetsalt
  • vitpeppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Lägg gösfiléerna i en låg vid kastrull. Häll på kallt vatten precis så att det täcker. Salta.
  2. Sjud gösen 5-6 min.
  3. Skär tomater och salladslök grovt. Skala och tärna potatisen i 2x2 centimeter stora bitar.
  4. Lägg dem i en kastrull och brässera dem i citronsaft och smör tills de blir mjuka, 5-7 min.
  5. Vänd ner tomater, salladslök och oliver och låt det bli varmt.
  6. Lägg fisken på ett fat. Lägg grönsakerna, potatisen och kaprisen över.
  7. Häll på lite av grönsaksskyn. Strö på hackad timjan, gourmetsalt och malen vitpeppar.
  8. Droppa över olivoljan och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept