Flatrökt ål med cheddaräggröra

Flatrökt ål med cheddaräggröra
Foto: Fredrik Sandin carlsson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Flatrökt ål med cheddaräggröra

8 ingredienser

20 min

En krämig äggröra tillsammans med salta och rökta smaker i en härlig blandning!

Ingredienser

portioner
  • 150 g flatrökt ål
  • 2 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 50 g riven cheddarost
  • 1 msk dill, finhackad
  • 1 msk persilja, finhackad
  • msk gräslök, finhackad
  • 2 msk rom

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk, ägg och ost med en gaffel.
  2. Finhacka dill, persilja och gräslök.
  3. Slå i äggsmeten i en panna och rör hela tiden på medelvärme tills det cremar sig. Toppa äggröran med örterna och romen.
  4. Skär ålen i fina bitar och servera den tillsammans med äggröran.