Ångkokt gurka med räkor, ägg och pepparrot

15 november 2007
4

Du behöver

  • 2 st gurkor
  • 50 g smör eller margarin
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st kokta ägg
  • 200 g räkor med skal
  • 1 knippa dill
  • 1 bit pepparrot
  • salt, vitpeppar

Gör så här

  1. Skala, dela och kärna ur gurkorna. Smält matfettet i en traktörpanna och lägg i gurkorna. Salta. Stänk över lite vatten och sjud sakta ca 5 min under lock.
  2. Skala räkor och ägg. Grovhacka äggen. Hacka dillen. Lägg upp gurkorna på ett fat. Lägg i och värm ägg och räkor i kokspadet som man får av gurkkoket. Slå det över gurkorna. Strö över dillen och färskriv pepparroten över. Salta och peppra. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept