Ångkokt gurka med räkor, ägg och pepparrot

4

Du behöver

  • 2 st gurkor
  • 50 g smör eller margarin
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st kokta ägg
  • 200 g räkor med skal
  • 1 knippa dill
  • 1 bit pepparrot
  • salt, vitpeppar

Gör så här

  1. Skala, dela och kärna ur gurkorna. Smält matfettet i en traktörpanna och lägg i gurkorna. Salta. Stänk över lite vatten och sjud sakta ca 5 min under lock.
  2. Skala räkor och ägg. Grovhacka äggen. Hacka dillen. Lägg upp gurkorna på ett fat. Lägg i och värm ägg och räkor i kokspadet som man får av gurkkoket. Slå det över gurkorna. Strö över dillen och färskriv pepparroten över. Salta och peppra. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept