Kockens lyxiga äggröra med cheddar

Kockens lyxiga äggröra med cheddar
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Cheddarostäggröra med räkor marinerade i gräslök och lime. Kanske något för brunchen?

1 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g räkor, skalade
  • 4 st ägg
  • 50 g cheddarost
  • 1 litet knippe gräslök
  • 1 msk olivolja
  • 1 st lime
  • gula mangoldskott alt. salladsskott
  • salt

Gör så här

  1. Blanda finrivet limeskal, olivolja och finhackad gräslök i en skål.
  2. Lägg ner räkorna och låt gärna dra över natten i kylskåp.
  3. Slå ihop äggen, osten, grädden och en nypa salt i en rostfri bunke.
  4. Sätt bunken i en kastrull med kokande vatten och rör runt tills det blivit en krämig röra.
  5. Lägg upp äggröran på skedar och garnera med räkorna och några mangoldskott.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept