Färskosttarte med matjessill

Du behöver

  • 100 g kavring
  • 75 g smör
  • 1–1 ½ gelatinblad
  • 1 dl grädde
  • 2 dl kesella
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g matjessill, tärnad
  • 1 knippe gräslök, finhackad
  • 0,5 st Citron, skalet av en halv
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak
  • 1 st rödlök, tunt skivad
  • Dill, plockad
  • Gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Mixa kavringen så att den blir finfördelad.
  2. Smält smöret och blanda med brödsmulorna.
  3. Tryck ut brödmassan i en form, 28 cm i diameter, och låt den stelna i kylskåpet cirka 1 timme.
  4. Lägg gelatinbladet i vatten i cirka 5 minuter.
  5. Värm grädde, kesella och crème fraiche i en kastrull och smält ner gelatinbladet.
  6. Rör i matjessill, gräslök och citronskal.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Häll blandningen över kavringen och ställ in i kylen över natten.
  9. Garnera med rödlöksringar, dillvippor och gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept