Carpaccio på saltrulle

Carpaccio på saltrulle
Foto: Magnus Skoglöf
4

Du behöver

  • 200 g saltrulle eller oxfilé
  • 0,25 st baguette, i tunna skivor
  • 1 näve kantareller
  • 1 msk olivolja till stekning
  • Flingsalt, efter smak
  • Nymald svartpeppar, efter smak
  • 1-2 msk dijonnaise
  • 1 näve valfria salladsblad, t ex mâchesallad

Gör så här

  1. Bryn köttet snabbt på hög värme i en stekpanna utan fett så att det får en yta.
  2. Frys in över natten.
  3. Sätt ugnen på 150 grader.
  4. Lägg baguetteskivorna på en plåt.
  5. Rosta mitt i ugnen i ca 5 minuter tills de blir krispiga.
  6. Ta fram köttet och skiva det tunt.
  7. Stek kantarellerna lätt i oljan.
  8. Lägg upp köttet på ett fat, strö över salt och peppar.
  9. Servera med svamp, dijonnaise, sallad och de rostade baguetteskivorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept