Råraka

Råraka
Foto: Björn Tesch

Världens godaste förrätt är inte så avancerad som den ser ut. Testa, det blir vidunderligt gott!

28 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg fast potatis (10-12 st)
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 4 msk smör

Svampgarnityr

  • 250 g svamp
  • 1 st svenskt äpple t. ex. Ingrid Marie eller Aroma, tärnat i bitar
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 4 skivor rimmat fläsk, tärnat i bitar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk socker
  • salt och vitpeppar
  • färsk timjan
  • finskuren bladpersilja

Gör så här

  1. Råraka: Skala, skölj och finriv potatisen. Finhacka lök, blanda med potatisen och krydda med salt och vitpeppar. Rör om. Lägg blandningen i en sil och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Klicka i smeten och platta ut den tunt med en stekspade. Stek rårakorna gyllenbruna på båda sidor.
  2. Svampgarnityr: Fräs svampen, äpplet och löken i smör och tillsätt det rimmade fläsket. Tillsätt salt, vitpeppar, en kvist färsk timjan, socker och låt det puttra i någon minut. Servera som garnityr över de nystekta rårakorna med lite persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept