Tomat- och kronärtsskockstimbal med örtsky

4

Du behöver

  • 4 st kronärtskockor
  • 4 st tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st litet knippe timjan
  • 2 dl vitt vin
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • vatten
  • 1 knippe blandade örter
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Dela tomaterna i skivor och pensla dem med olivoljan. Skär en tunn skiva vitlök och lägg på varje tomatskiva, toppa med en vippa timjan. Rosta tomaterna i ugnen på 120 grader i 2 timmar.
  2. Skala kronärtsskockorna. Koka dem i vin, buljongtärning, vatten och salt i cirka 30 min. Skär skockorna i skivor och varva med tomaterna. Koka ner grönsaksbuljongen och montera med smör. Finhacka örterna och tillsätt. Slå sedan skyn över timbalen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept