Sauterad sparris med vårsallad

4

Du behöver

  • 16 st färska sparrisar
  • 2 st tomater
  • 1 ask ruccolasallad
  • 1 st liten knippa basilika
  • 1 st citron
  • 1 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Skala och koka sparrisen mjäll, ca 1 minut. Blanchera tomaterna i kokande vatten i 10 sekunder så att skalet släpper, kyl ner. Skala, kärna ur och skär tomatköttet i klyftor. Repa sallad och basilika. Blanda sallad, tomat och basilika med lite olivolja. Sautera sparrisen i lite smör.
  2. Bryn smör, riv lite citronskal över + pressa juicen. Tillsätt olivoljan. Lägg upp salladen och slå citronsmöret över.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept