Fledliks flied lice med vållullal

4

Du behöver

  • 8 st filodegark
  • 2 st salladslökar, hackade
  • 0,5 näve ostronskivlingar, hackade
  • 100 g tofu, tärnad
  • lite olivolja att steka i
  • 1 tsk curry
  • 1 dl matolja att fritera i
  • 1 st äggula

Tillbehör:

  • 1 dl jasminris
  • 2,5 msk soya
  • 1 st liten knippa koriander, hackad
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Gör en fyllning genom att fräsa salladslökar, ostronskivlingar och tofu i olivolja tillsammans med curry. Låt svalna. Bred ut filodegarken och fördela fyllningen på dem. Vik in kanterna och rulla ihop till paket, limma kanterna med äggula. Fritera (stek) i matolja tills vårrullarna blir gyllenbruna. Tag upp och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Koka jasminriset enligt anvisning på paketet. Smaksätt med 1 tsk soya, koriander och sambal oelek. Forma riset till fina bollar med hjälp av handflatan och en sked.
  3. Vid serveringen, lägg 2 vårrullar och 2 risbollar på varje tallrik. Servera yoghurten och resten av soyan i separata skålar bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept