Rostad strömming med tomat och krondill

Rostad strömming med tomat och krondill
Foto: Martin Skoglöf
4

Du behöver

Strömming

  • 400 g strömmingsfilé
  • Rapsolja till plåten
  • Salt, efter smak
  • Nymald vitpeppar, efter smak
  • 1 msk krossade dillfrön
  • Krondill till garnering

Vinägrett

  • 2 st tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl neutral matolja, t ex raps- eller solrosolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Salt, efter smak
  • Nymald svartpeppar, efter smak
  • 0,5 tsk finhackad krondill
  • 0,5 tsk strösocker

Gör så här

  1. Strömming
    Skålla, skala och dela tomaterna.
  2. Kärna ur och tärna fint.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Dela strömmingsfiléerna på mitten.
  5. Olja in en plåt med rapsolja och lägg filéerna på plåten.
  6. Krydda med salt, peppar och krossat dillfrö. Sätt in i ugnen, max 4–5 minuter.
  7. Vinägrett
    Blanda ingredienserna till vinägretten i en skål.
  8. Lägg upp strömmingen på ett fat och slå vinägretten över.
  9. Garnera med krondill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept