Lätthalstrad laxtartar på sensommarsallad

4

Du behöver

  • 400 g laxfilé eller överblivet laxkött
  • 1 st liten rödlök
  • 2 msk kapris
  • 1 st äggula
  • 2 msk hackad dill
  • salt och vitpeppar
  • 400 g blandade grönsaker
  • 300 g blandade salladssorter
  • Dressing:
  • 1 dl lättcrème fraiche
  • 2 msk orökt kaviar
  • 2 msk hackad gräslök
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Hacka laxen fint. Skala och finhacka löken. Blanda lax, rödlök, kapris, äggula, hackad dill, salt och vitpeppar. Forma blandningen till små biffar. Stek biffarna ca 1 min/sida.
  2. Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar. Koka dem ca 5 min i lättsaltat vatten och låt dem rinna av.
  3. Dressing: Blanda samman crème fraiche, kaviar och gräslök. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  4. Skölj och dela de blandade salladssorterna i mindre bitar. Blanda med grönsakerna.
  5. Servera laxtartaren med sensommar-salladen och ringla lite dressing runt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept