Knäcke med anjovis

4

Du behöver

  • 4 st potatisar gärna balmoral
  • 1 msk ekologisk gräddfil
  • 1 st äggula
  • 50 g cheddarost, nyriven lagrad
  • salt
  • 1 burk anjovisfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 st lök, gul
  • kryddpeppar
  • salt
  • plockad dill
  • 50 g kalixlöjrom

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den i cirka 20 min.
  2. Slå av vatten och ånga av den.
  3. Pressa den i potatispressen, vänd ner gräddfilen, äggula och osten.
  4. Smaksätt med salt och rör den till en slät creme.
  5. Grovhacka löken och sockerstek den i smöret och sockret i cirka 2 minuter tills den karamelliseras.
  6. Smaksätt med nymalen kryddpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept