Curry boogie pil

4

Du behöver

  • 250 g (3 dl) couscousgryn
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 kruka mynta, strimlad
  • 1 tsk ingefära, skalad och hackad
  • 1,5 dl vitt vin
  • 2 tsk limesaft
  • 100 g shitakesvamp
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl matolja att fritera i
  • 115 g smör
  • 8 st pilgrimsmusslor
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka upp 2 1/2 dl vatten med olivoljan, gurkmejan och 1 tsk salt. Tag kastrullen av värmen och häll i couscousgrynen. Låt svälla 2 - 3 min och sätt tillbaka på plattan. Rör i gurkmeja, 40 g smör och myntan.
  2. Sås: Koka ingefäran i vitt vin och limesaft några min. Montera ner 75 g smör, smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Gör en frityrsmet genom att blanda vetemjölet med knappt 1 1/2 dl iskallt vatten. Lägg ner svampen i smeten. Hetta upp matoljan i en vid, tjockbottnad kastrull och fritera svampen däri. Salta och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Plocka bort de små musklerna på pilgrimsmusslorna och grilla dem i teflonpanna. Salta och peppra.
  5. Uppläggning: Fördela couscousen på portionstallrikar, arrangera svamp och musslor på och skeda såsen runt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept