Provencalska potatisplättar med grönsakssalsa

Du behöver

  • 5 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 100 g getost
  • 1 msk maizenastärkelse
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salsa:
  • 0,5 st röd paprika
  • 2 st tomater
  • 0,25 st gurka
  • 0,5 st zucchini
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Salsa: Skölj och fintärna grönsakerna, lägg dem i en skål. Tillsätt vinäger, socker, salt, peppar och olja. Rör om ordentligt så att grönsakerna börjar svettas. Låt stå och dra medan plättarna görs i ordning.
  2. Skala potatis och lök. Riv dem grovt och pressa ur vätskan. Smula ner getosten. Tillsätt maizena, pressad vitlök, salt och peppar. Blanda väl. Stek små plättar i matfettet i en plättpanna eller stekpanna. Håll dem varma på en plåt i ugnen.
  3. Servera plättarna med salsan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept