Kryddpepparsill

Du behöver

Sill

  • 6 inlagda sillfiléer + lite sillspad
  • 1 st rödlök, fint skivad
  • 1 msk kryddpeppar, krossad

Gräddfilsprimörer

  • 2 st morötter, i tunna skivor
  • 2 st salladslökar, i tunna skivor
  • 0,25 st blomkål, i små buketter
  • 1 st gemsallad
  • 2 st färskpotatisar, kokta och tärnade
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk skånsk senap
  • 1 tsk honung
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak
  • 1 tsk flytande honung

Vinägrett

  • 2 msk rapsolja, kallpressad
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk honung, flytande
  • Salt, efter smak

Gör så här

  1. Skär upp sillen och blanda den med rödlöksringar, kryddpeppar och lite sillspad.
  2. Koka grönsakerna några minuter i lättsaltat vatten så att de fortfarande är krispiga, kyl ner.
  3. Riv salladen grovt och blanda allt med gräddfil, senap och honung.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  6. Lägg upp grönsaker och sill på ett fat och ringla över vinägretten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept