Rabarberkopp med vit chokladmousse

4

Du behöver

  • 1 kg rabarber
  • 1 st vaniljstång
  • 1,5 dl socker
  • 5 dl vatten
  • 100 g riven vit choklad
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Putsa rabarbern och skär en av stjälkarna i tunna skivor. Tag resten av rabarbern och bryt ner den i en rostfri kastrull. Tillsätt vatten, urgröpt vaniljstång och socker. Koka upp och låt sjuda i några minuter, sila. Smaka av. Tillsätt den skivade rabarbern och eventuellt mer sötma.
  2. Smält choklad och grädde försiktigt. Rör runt så det blir en jämn smet. Kyl ner. Vispa sedan chokladgrädden så att den blir fast och lätt att forma till ägg.
  3. Servera rabarbersoppan i kopp med den äggformade chokladmoussen till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept