Marinerade melonkulor med sorbet

6h 45 min
Marinerade melonkulor med sorbet
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
6h 45 min

Du behöver

Sorbet

  • 600 g Ogenmelon
  • 100 g vitt vin
  • 60 g socker
  • 1 msk portvin
  • 1 äggvita

Sockerlag till melonkulorna:

  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 st stjärnanis
  • 2 msk pernod

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till lagen i en kastrull, koka en kvart och kyl den sedan. Skär ut några melonkulor med ett kuljärn och marinera dem några timmar i den kalla lagen, som nu spetsas med Pernod.
  2. Blanda alla ingredienserna till sorbeten i mixer och frys omedelbart i glasmaskin för att behålla all luft som pressats in i mixern.
  3. När sorbeten börjar tjockna, tillsätt en lätt vispad äggvita och kör färdigt. Förvara sorbeten i frysen, men inte för kallt.
  4. Ta ut den i god tid. Servera den mjuk med de marinerade melonkulorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept