Ingefärspäron

Ingefärspäron
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Ingefärspäron i sockerlag smakar mums med lite vaniljglass eller en klick visprädde till dessert.

Håller i kylskåp cirka en vecka.

13 juli 2011
Visa mer
40 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 4 st päron
  • 1 st citron
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Koka upp vattnet i en kastrull. Skala ingefäran och skiva den fint. Lägg ner den i kokande vatten.
  2. Tillsätt sockret och saften från en pressad citron. Låt sjuda i 20 minuter.
  3. Skala päronen och dela dem. Ta bort kärnhusen, men behåll kvisten. Smaka av lagen. Den ska ha kraftig ingefärssmak.
  4. Tillsätt päronen och låt dem sjuda sakta under lock i cirka 10 minuter.
  5. Lägg upp i en väl rengjord burk och slå spadet över.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept