Nordisk dessertpizza

4

Du behöver

  • 1 dl hjortron, lättsockrade
  • 1 dl lingon, lättsockrade
  • 2 st äpplen, skalade och klyftade
  • smör att steka i
  • 1 msk socker + lite till smeten
  • 4 st ägg (2 hela + 2 vitor)
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt
  • 12 cl amarettolikör
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Stek äppelklyftorna gyllenbruna i smör och 1 msk socker. Vispa ihop en smet av mjöl, mjölk och 2 ägg, salta och sockra en aning. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
  2. Grädda flera mindre eller en större sufflépizza i varm panna på ena sidan, låt sedan gå färdigt i ugnen på 250° i 5 minuter. Vispa grädden.
  3. Vid serveringen, lägg upp sufflépizzan /-pizzorna och fördela äppelklyftorna ovanpå. Strö hjortron och lingon runt och servera med vispad grädde och ett litet glas amaretto.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept