Fast hallonmarmelad

2h 20 min
4
Från Nyhetsmorgon
Jul

Marmeladgodis passar utmärkt på julbordet! Gör i form och dela bitarna precis så stora som du vill ha dem.

6 december 2007
Visa mer
2h 20 min
4

Du behöver

  • 250 g hallonpure(mixade och passerade frysta hallon)
  • 100 g frysta hallon
  • 75 g glukos
  • 440 g socker
  • 10 g pektin
  • 7 g citronsyra
  • 7 g hallonsprit eller naturell sprit

Gör så här

  1. Värm upp hallonpure, hallon och glukos i en kastrull.
  2. Blanda socker och pektin och rör ner i kastrullen. Koka alltsammans till 108 grader.
  3. Ta av från värmen och tillsätt citronsyra och spriten. Blanda ordentligt!
  4. Häll upp i en folieform och låt stelna/kallna några timmar.
  5. Strö lite socker ovanpå och vänd ur marmeladen. Dela bitarna i önskad storlek och vänd dem i socker
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept