Äppelkompott

20 min
6

En härlig och lite annorlunda äppelröra som serveras ljummen till vaniljglass.

22 april 2008
Visa mer
20 min
6

Du behöver

  • 6 st röda äpplen (gärna Ingrid Marie)
  • 1 st apelsin
  • 2 st kanelstänger
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Skala 4 av äpplena. Skär alla 6 äpplena i bitar. Tvätta apelsinen väl och riv av skalet fint.
  2. Bryn smöret i en kastrull. Lägg i sockret och kanelstängerna i smöret och låt allt puttra lite.
  3. Tillsätt apelsinskalet och 1/2 dl vatten. Lägg i äppelbitarna och låt dem sjuda i lagen i 4-5 minuter på låg temperatur.
  4. Låt kompotten svalna lite och ta ur kanelstängerna. Servera ljummen med äkta vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept