Isabels kummin och dillfrös knäcke

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 2 msk ljus sirap
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk kummin, hel
  • 1 tsk dillfrö
  • 10 g färsk jäst
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl rågmjöl, grovt
  • 5 dl grahamsmjöl

Gör så här

  1. Stöt kryddorna i en mortel.
  2. Värm mjölk, sirap, salt och de stötta kryddorna till 37 grader (fingervarmt).
  3. Smula jästen i en bunke och häll sedan i den varma vätskan så att jästen löses upp.
  4. Tillsätt lite mjöl i taget för att få en elastisk och smidig deg.
  5. Värm ugnen till 225 grader.
  6. Låt degen ligga i en bunke och jäsa i 1 timme.
  7. Ta sedan lagom mycket deg och kavla så tunna kakor som du kan på ett mjölat bord.
  8. Nagga brödet med en gaffel.
  9. Grädda på en plåt mitt i ugnen i cirka 2-3 minuter, tills brödet börjar få färg.
  10. Vänd sedan bröden upp och ner så att andra sidan får lite färg också.
  11. Låt svalna på ett brödgaller.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept