Torsk på tre sätt

30 min
4
30 min
4

Du behöver

Fond:

  • 1 bit rotselleri
  • 1 st lök
  • 1 st purjo
  • 5 st vitpepparkorn
  • 1 knippe timjan
  • 3 st lagerblad

Torsktartar:

  • 150 g torskkött
  • 150 g rökt lax
  • 1 bit pepparrot
  • 5 knippen dill
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 2 st äggulor
  • salt
  • vitpeppar

Halstrade torskkinder/tungor

  • 600 g torsktungor/kinder
  • 1 msk smör att steka i
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 1 burk orökt kaviar
  • 4 st salladslök
  • knäckebröd till servering

Gör så här

  1. Torskfond: Tärna grönsakerna fint, koka upp torskskrovet i vatten och skumma väl. Tillsätt grönsaker och kryddor, låt koka 20 minuter. Sila bort grönsaker, kryddor och fisk.
  2. Torsktartar: Tärna torsken och laxen fint. Blanda med hackad dill, gräslök och äggula, smaka av med salt och peppar. Servera upp på tallrikar och garnera med dill.
  3. Halstrade torsktungor/kinder: Måtta upp mjölet i en tallrik och vänd tungorna/kinderna i mjölet. Värm upp en stekpanna och bryn fisken i smör. Krydda med salt och peppar.
  4. Strimla salladslöken. Slå över grädde i stekpannan och låt puttra lite grann. Tillsätt kaviar och salladslök, njut på vikabröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept