Crêpes med räkfyllning

30 min
4
Crêpes med räkfyllning
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Crêpes går all fylla med i princip vad som helst. I de här gömmer sig en matig fyllning av räkor, ägg och kokt potatis!

7 mars 2012
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Crepessmet:

  • 2 st ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemöl
  • salt
  • 50 g smör

Fyllning:

  • 2 st kokta potatisar
  • 2 st kokta ägg
  • 4 dl riven västerbottenost
  • 400 g skalade räkor (handpillade)
  • 2 st citroner
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 knippe gräslök
  • 1 st romansalladshuvud

Gör så här

  1. Crepessmet: Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Stek tunna crepes i smör i en liten stekpanna.
  2. Fyllningen: Blanda räkor, tärnad potatis, ägg och citronskal. Fyll crepen och gratinera i ugnen med västebottenost i cirka 10 minuter.
  3. Garnera med romansallad och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept