Varm grekisk soppa med fetaostbaguetter

Fredrik Eriksson ny

Varm grekisk soppa med fetaostbaguetter

16 ingredienser

Ingredienser

portioner

Soppa:

  • 0,5 gurka
  • 2 vitlökar
  • 1 silverlök
  • 4 tomater (hälften gula om det finns)
  • 1 l buljong
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 tsk vinäger

Sallad:

  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 0,5 gurka
  • sallad
  • 1 dl kalamataoliver
  • färsk basilika

Fetaostbaguette:

  • 1 fullkornsbaguette
  • 1 fetaost
  • olivolja

Gör så här

  1. Skala gurkan. Kärna ur den med hjälp av en tesked. Spara kärnhuset.
  2. Skär ned gurkan, vitlök, silverlök och tomat. Häll ned grönsakerna – även kärnhuset från gurkan – i en gryta med buljongen.
  3. Koka under lock 8-10 min.
  4. Mixa soppan. Salta, tillsätt basilika och mixa lite till. Smaka av med vinäger.
  5. Salladscocktail:
  6. Skär ned grönsakerna i små bitar. Lägg grönsaksbitarna i serveringsglas. Riv ned sallad, peppra och salta. Lägg ned oliver och färsk basilika.
  7. Fredriks fräsigt fina fetaoststubbar:
  8. Skär "stubbar" av baguetten, ca 2 cm tjocka.
  9. Mosa fetost i en skål med lite olivolja. Bre på "stubbarna". Grädda i ugn på 250 grader, så att fetaosten får lite färg.
  10. Ta ut stubbarna och placera överst i salladsglasen.