Varm dillströmming med ansjovisäpple-grädde

4

Du behöver

  • 500 g strömming
  • 1 knippe dill
  • ströbröd
  • 2 msk smör och rapsolja
  • 1 liten burk ansjovis
  • 2 dl grädde/gräddmjölk
  • 1 äpple, Ingrid Marie
  • kryddpeppar
  • salt
  • 3 små gula lökar, eller 1 0.5 stor

Gör så här

  1. Dela strömmingen längs med och skär bort ryggfenan.
  2. Smöra en plåt och fördela strömmingen över, pudra ströbröd över och lite extra smör.
  3. Salta och kryddpeppar.
  4. Kör dem i ugnen på 200 grader 4-5 min.
  5. Tärna äpplet och skiva löken tunnt. Fräs i lite smör med (ev med lite socker) så att det tar färg.
  6. Tillsätt gräddmjölk och låt det koka ihop något. Lägg i ansjovis – lite av spadet också – och låt puttra lite till.
  7. Ta ut strömmingen ur ugnen och strö över den hackade dillen.
  8. Servera med lite gott knäckebröd till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept