Toskansk bönsoppa

4

Du behöver

  • 1 fänkål
  • 2 salladslökar
  • 1 msk rosmarin
  • 2 burkar vita kokta bönor
  • 2 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • foccaciabröd
  • 2 tomater
  • 1 grillad inlagd paprika
  • 1 msk sardeller

Gör så här

  1. Skär ned fänkålen i tunna skivor. Finhacka även fänkålsdillen.
  2. Fortsätt med salladslök.
  3. Hacka rosmarin.
  4. Häll olivolja i gryta. Tillsätt rosmarin, fänkål, lök. Låt svettas utan att det tar färg.
  5. Lägg i bönor. Rör om.
  6. Häll i buljong och vin. Låt sjuda i 15-20 min.
  7. Skiva under tiden foccaciabrödet.
  8. Hacka tomaterna (Fredrik använde en sort som heter Fiorentino), paprikan och sardellerna. Rör ihop tomat, paprika, sardeller och fänkålsdill med lite olivolja. Smaka av med peppar.
  9. Mixa soppan med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera soppan med brödskivor med tomatröra på och lite olivolja i soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept