Toscanska råbiffar med tagliatelle

4

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 st tomat
  • 0,5 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk finhackade oliver
  • 1 msk kapris
  • 1 st ägg

Tomatolja:

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk soltorkade tomater, hackade
  • Tagliatelle:
  • 250 g färsk pasta
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 50 g getost
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Strimla basilikan. Finhacka tomat och lök. Blanda färsen med basilika, tomat, lök, salt, peppar, oliver, kapris och ägg.
  2. Forma färsen till fyra ovala biffar. Halstra biffar i varm panna, 2 min per sida.
  3. Blanda olivolja och soltorkade tomater.
  4. Lägg pastan i kokande vatten och koka i 1 min. Slå bort vattnet. Rör ner grädde och smulad getost. Låt allt bli varmt.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp pastan med råbiffarna. Häll på tomatoljan och strö lite timjan över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept