Tortillia el potatisomelett

4

Du behöver

  • 4 ägg
  • 600 g skalad potatis i tunna skivor
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • valfria charkuterier
  • körsbärstomater
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 tomater, mogna
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Hetta upp 1 dl olivolja i en tung gjutjärnspanna. Lägg i potatisskivorna, salta och vänd dem i fettet. Stek 7-8 minuter till de blir krispiga. Vänd ibland. Låt överflödigt fett rinna av. Vispa äggen porösa med en nypa salt och blanda försiktigt ner smeten i potatisen. Låt omeletten stelna. Vänd den med hjälp av tallrik efter några minuter och stek på andra sidan. Servera varm eller kall
  2. Rosta två av brödskivorna. Riv vitlöken på dem. Dela tomaterna. Gnid in alla fyra brödskivorna med tomat. Ringla lite olivolja över och salta. Lägg upp allt på ett fat - dela omeletten i fyra tårtbitarbitar och brödet i mindre bitar. Servera med valfria kalla charkuterier t ex salami, parmaskinka, marinerad fläskfilé.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept