Du behöver

  • 400 g torskfilé
  • 0,5 st palsternacka
  • 0,25 st rotselleri
  • 2 st potatisar
  • 2 cm purjolök, vita delen
  • 1 msk smör
  • 10 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl lätt crème fraîche
  • salt
  • cayennepeppar

Gör så här

  1. Skär torsken i grova tärningar.
  2. Skär alla grönsakerna i stavar eller kuber och fräs dem i smör i en gryta ca 4 min.
  3. Späd med vatten och vin. Tillsätt buljongtärningen. Smaka av med salt och cayennepeppar. Koka ca 10 min under lock.
  4. Lyft upp grönsakerna. Lägg ner torsken i grytan och sjud ca 4 min. Lägg upp grönsaker och torsk i soppskålar.
  5. Mixa buljongen med lätt crème fraîche, koka upp.
  6. Mixa buljongen skummig och häll den över fisken och grönsakerna. Toppa med lite cayennepeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept