Svamplasagne

8

Du behöver

  • 0,5 l blandad svamp
  • 1 morot
  • 1 gulbeta
  • 1 rödlök
  • 1 palsternacka
  • 1 knippe salladslök
  • 0,25 rotselleri
  • 1 burk krossad tomat
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • lite färsk rosmarin
  • smör att steka i
  • salt och vitpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 l standardmjölk
  • 200 g riven vällagrad ost
  • lasagneplattor för 8 portioner

Gör så här

  1. Tärna och riv ner rotfrukterna, fräs dem i smör. Tillsätt svampen. Häll på tomaterna och låt det hela koka ihop lite.
  2. Ta en kall kastrull och lägg i vetemjölet. Rör ut med 2 dl av mjölken, sätt det på värme och när det börjar reda spär man med mjölken och vispar hela tiden. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Smörj en stor form och lägg i lasagneplattor. Lägg på fräset, riv ost över och häll på en tredjedel av såsen. Upprepa med nya omgångar av lasagneplattor, fräs, sås och ost. Låt översta lagret vara sås och ost.
  4. Grädda i ugn 175 grader cirka 45 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept