Svamp- och potatisplättar med savoykål

4

Du behöver

  • 1 l blandad svamp
  • 3 kokta potatisar med lite kärna
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 1 äggula
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,25 huvud savoykål
  • 4 skivor bayonneskinka
  • 1 dl kokbar lättcrème fraiche
  • 2 msk smör
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Rensa svampen och skär ner den grovt. Fräs den i smör tillsammans med löken. Smaksätt med salt och vitpeppar. Låt det rinna av. Riv potatisen och blanda med svampen, äggulan, osten, persiljan och vetemjölet. Smaksätt med salt och vitpeppar. Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna i smöret ca 3-4 minuter på var sida. Strimla savoykålen fint och koka den i lättsaltat vatten i några minuter. Värm crème fraichen, tillsätt den strimlade skinkan och lägg sedan i kålen. Smaksätt med salt och vitpeppar. Rör runt och lägg upp kålen med de gyllenbruna plättarna på.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept